HOME   HUIZEN AANBOD    BOUWKAVELS    WONEN IN DUITSLAND    HUIS VERKOPEN    CONTACT


  10 redenen om naar Duitsland te verhuizen bij Koophuizen in Duitsland - vastgoedontwikkeling en onroerendgoed, huizen verkoop, recreatievoorzieningen, chaletbouw, duits onroerend goed te koop, Eifel gebied en omstreken

10 redenen om naar Duitsland te verhuizen

De 10 meest gehoorde redenen voor een (2e) huis in Duitsland:


1. Geen torenhoge hypotheek
De huizenprijzen zijn in Duitsland echt veel lager dan t.o.v. Nederland. Dit wil dus over het algemeen zeggen, een groter huis voor minder geld!

2. De bevolking
De mensen zijn over het algemeen zeer behulpzaam en vriendelijk t.o.v. buitenlanders die een (2e) huis aanschaffen in Duitsland. Het hebben van een "goede buur" staat hoog in het vaandel en men hecht nog veel aan normen en waarden en hoffelijkheid is een terugkomend woord bij veel Nederlanders wanneer hun wordt gevraagd wat ze een typische Duitse eigenschap vinden.
 
3. Minder wegenbelasting
De kosten voor wegenbelasting liggen in Duitsland aanzienlijk lager dan in Nederland!

4. Een huis naar wens
Waar je in Nederland vaak gek wordt van alle kleine regeltjes is het beleid over het algemeen in Duitsland soepeler dan in Nederland. Daarom is het ook makkelijker om je huis geheel naar je eigen wensen aan te pakken.

5. Goede gezondheidszorg

Waar je in Nederland jaren op een wachtlijst kan staan, is het in Duitsland veel sneller en efficiŽnter geregeld. De operatie kan overmorgen plaatsvinden en de MRI-scan nog vanmiddag, een leuke overweging voordat u zich aansluit op de wachtlijst in Holland! Wat geldt voor de gezondheidszorg geldt ook voor de kinderopvang, dat is ook over het algemeen beter geregeld dan in Nederland.

6. Lekker eten
Niet alleen s'avonds, maar vooral ook het ontbijt is een groot verschil met dat van Nederland. De Duitse dag niet beginnen zonder verse witte broodjes. De bakkerij ruikt heerlijk, omdat steeds nieuwe ladingen broodjes op de bakplaat gaan. Ook is het heel gebruikelijk om in de ochtend naar de bakker te lopen en daarna naar de kiosk voor een krantje.
Een bijkomend voordeel is de prettige en persoonlijke manier van boodschappen doen.

7. Grotere tuin en garage voor minder geld

In Duitsland hebben de mensen gemiddeld een grotere tuin dan in Nederland wat bijdraagt aan een gevoel van vrijheid. Natuurlijk ligt het hierbij aan uw persoonlijke wensen. Dat de huizenprijzen lager liggen zorgt er ook voor dat u, indien daar belangstelling voor is ook een grotere garage kan worden aangebouwd. Duitsland Vastgoed Ontwikkeling kan u hier meer over informeren!

8. natuur
Prachtige natuurgebieden vormen geen uitzondering. Als u een natuurliefhebber bent, dan bent u in Duitsland op de goede plek, met zeer veel schitterende wandelroutes langs maÔsvelden en door uiteenlopende natuurgebieden geeft de recreant zeer veel te zien en te beleven.
 
9. Het cultuuraanbod
Duitsland heeft een zeer divers cultuurbeleid waardoor er op dit vlak voor iedere liefhebber zeer veel te beleven is! Naar een voorstelling gaan is goedkoper dan in Nederland en het bezoeken van oude stadjes zorgen voor een onvergetelijk bezoek aan het land. Elke plaats heeft een eigen toeristisch kantoor wat u meer kan informeren over het cultuur aanbod.
 
10. Geen nationalisme
Duisters zijn erg kritisch op hun eigen land wat ervoor zorgt dat ze absoluut niet nationalistische zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat de Duitse natie vroeger met de de bekende gevolgen met het nationalisme te maken heeft gehad. Het tolerante buurland Nederland kan in Duitse ogen geen kwaad doen, maar er hoeft in Duitsland maar iemand te roepen dat hij trots is op zijn eigen land, of het leidt in eigen land al tot een debat in de opiniekranten.

terug naar de woon informatie voor Duitsland


 
 
Home  Huizen te koop  Bouwkavels  Huizen te huur  Woon informatie  Zelf je huis aanbieden  Links  Contact


© Koop Huizen in Duitsland.nl